Onze trouwdag(en)
Door: Inge Everaars (20 september 2010)

Gepubliceerd in de MEetingpoint nieuwsbrief (nr.4, 2010)

 

Onze trouwdag(en)

 

Op donderdag 9 september 2010 ben ik getrouwd met Jeroen. Het was geweldig! De dag zelf, het feest de zaterdag erna, maar ook zeker de voorpret van het knutselen en plannen.

Ik ben een echte knutselmiep. Mijn energie is me dan wel afgenomen, maar die radertjes in mijn hoofd blijven gewoon op volle toeren draaien. Dus al vrij snel kwamen de ideeën. Het begon met de uitnodigingen, die ik zelf heb ontworpen en gemaakt. Ik heb ook twee enveloppen-/bewaardozen gemaakt, in dezelfde stof als mijn jurk. Wegwerpcamera-hoesjes ontworpen en gemaakt in de stijl van het gastenboek. Getuigencadeautjes gemaakt, van een kunststof champagneglas met veertjes, blaadjes en een gastendoekje gevouwen als bloem. Samen met mijn schoonmoeder heb ik een ringkussentje gemaakt. Ik had op internet een mooie ketting gekocht, maar in werkelijkheid kwam hij niet zo mooi over, dus ook die verbouwd. Aan het pak van Jeroen vond ik ook wat missen, dus nog even een pochet gemaakt. Kaartjes ontworpen en gemaakt voor bij de bedankjes. En, aangezien ik graag websites bouw, heb ik een speciale trouwsite gemaakt met de uitnodiging, routebeschrijvingen, en een contactformulier voor het aan- of afmelden voor het feest. Al met al een hele hoop energie, maar ook een hele hoop plezier. En op elk van de dingen heb ik zulke leuke reacties gehad, ik was echt blij dat ik mijn beetje energie in deze dingen heb gestoken.

De trouwdag zelf begon een beetje met gemengde gevoelens. Mijn zusje, die ik had gevraagd als getuige, heeft 5 september haar tweede kleine gekregen. Robin, een schat van een ventje, maar niet zonder slag of stoot naar buiten gekomen. Ze mocht al dezelfde dag uit het ziekenhuis, maar voelde zich nog steeds zo slecht dat ze het echt niet aandurfde te komen. Gelukkig is het last-minute veranderen van getuige geen probleem, dus viel mijn moeder in als mijn getuige. En de man van mijn zusje en hun oudste zoontje waren erbij om het ringkussentje te dragen. Het trouwen zelf was lekker eenvoudig, alleen de ouders, broer, zus en aanhang. En na de huwelijksvoltrekking, ofwel het officiële verhaaltje, zijn we met de broer van Jeroen naar het Evoluon gegaan om foto’s te maken. Omdat wij hier vlakbij wonen en het ons zeer bijzonder leek, hadden we gevraagd of we op het terrein van het Evoluon foto’s mochten maken en hier kregen we toestemming voor. Het weer was niet best, maar even droog en de foto’s zijn prachtig geworden. Na de foto’s zijn we doorgereden naar mijn zusje en hebben haar toch nog een beetje in het feest kunnen betrekken. En de foto’s in onze trouwkleding met dat lieve kleine menneke zijn natuurlijk ook helemaal schattig! ’s Middags na ons bezoek aan mijn zusje hadden we lekker vrij. Even de jurk en het pak uit en lekker in onze pyjama tv gekeken. Een rustmomentje wat ik blijkbaar echt nodig had, want ik was al vrij snel in slaap gevallen. ’s Avonds zijn we nog lekker uit eten geweest met de familie en toen was ons dagje al weer over.

De volgende dag hebben we lekker kunnen genieten van een dagje vrij en kon ik mooi weer energie opdoen voor de zaterdag. Want op zaterdag hebben we een groot feest gegeven voor al onze vrienden en familie. Het feest was bij Cocody, een partycentrum in Geldrop. Super locatie aan het water en geweldige service. De hele dag werd er met eten en drinken rondgelopen. En het weer … we hadden niet beter kunnen wensen, de enige dag van de maand (volgens mij) waarop de zon scheen en het droog was! Dus iedereen heeft lekker op het terras kunnen genieten van de omgeving. Eén van de hoogtepunten was het lied wat Otherwise, het koor waar ik bij zit, speciaal voor ons heeft gezongen. Zelf geschreven door één van de koorleden op de melodie van ‘That’s what friends are for’. Helemaal super! Het feest was ’s middags, waardoor we ’s avonds weer heerlijk thuis konden nagenieten. Wat heb ik heerlijk geslapen!

Dankzij de digitale camera hebben we al snel de foto’s kunnen terugkijken en uiteraard kunnen jullie dit ook, want Inge zou Inge niet zijn als ook dit niet op de site was gezet! Neem dus maar een kijkje en geniet met ons mee!

Al met al waren het een geweldige paar dagen. Je hoort wel eens verhalen van mensen die de dag na het trouwen pas beseffen wat er is gebeurd en helemaal total-loss zijn. En dat zijn dan nog gezonde mensen ook! Dat wilde ik niet meemaken, vandaar dat we alles ruim hadden gepland. We hebben geen moment hoeven missen. Als ik toekomstige bruiden en bruidegommen een tip mag geven: doe het rustig aan en in je eigen tempo! En laat je nooit opjutten door anderen, het is jullie dag! (of dagen natuurlijk, hihi)

 

Groetjes, Inge

http://inge-jeroen.dse.nl