Vermoeidheidscentrum
Door: Inge Everaars (17 oktober 2011)

Op een lotgenoten dag ben ik een meisje tegengekomen dat al een tijdje bezig was met de multidisciplinaire behandeling van het Vermoeidheidscentrum in Lelystad. Ze vertelde dat ze in eerste instantie een paar keer naar Lelystad moest, maar vervolgens specialisten in haar omgeving gezocht werden voor de uiteindelijke behandeling. Hun methode beviel haar erg goed. Ze vond het vooral fijn artsen te spreken die weten wat ME/CVS is en de vrijwillige manier van werken. Niets moet.

Dit klonk me als muziek in de oren en ben dan ook verder gaan lezen op hun website (www.vermoeidheidcentrum.nl) en heb me vervolgens op 24 augustus 2011 online aangemeld.

Na een hele vragenlijst te hebben ingevuld las ik over het online invullen van een logboek. Daar ben ik dus ook meteen aan begonnen. Je geeft elke dag een cijfer aan bepaalde dingen, zoals moeheid, aantal activiteiten en geheugen. En elke week hebben ze een apart rijtje met algemenere dingen als hoofdpijn, verwardheid en zweetaanvallen.

In het begin bleef het even stil vanuit Lelystad, maar op 21 september kreeg ik een telefoontje om een afspraak voor de intake te maken en meteen een afspraak voor het herhaalconsult. Het begin was gezet!