De intake
Door: Inge Everaars
(17 oktober 2011)

Maandag 10 oktober had ik de eerste afspraak in het Vermoeidheidscentrum in Lelystad, de intake. Samen met Jeroen ben ik naar Lelystad gereden. De intake verliep erg goed. De verpleegkundigen/coaches zijn erg aardig en met de internist kon ik goed praten. Eindelijk eens een arts die wel weet wat ME/CVS inhoud.

De belastbaarheidsscan was heerlijk, misschien een beetje kort. Vijf minuutjes lekker liggen met wat sensoren op je lijf. Al leken de klemmen die op mijn armen en benen gingen meer op accu-klemmen, alsof je onder stroom gezet gaat worden. Maar je voelt er echt niks van.

En nadeel van behandeling bij het Vermoeidheidscentrum is dat ze standaard een hoop (vitamine-) pillen voorschrijven. Ik ben absoluut geen pillenslikker, dus dat ik nu 17 pillen per dag (6 verschillende) moet slikken vond ik behoorlijk schrikken. Maar ik probeer het gewoon, wie weet helpt het! De vitamine B12 tabletten die ik heb gekregen zijn in ieder geval geen straf, zijn net bosvruchten-snoepjes, hihi.

Wat nu gaat gebeuren is dat ik over twee weken terug moet voor een vervolgconsult en daarna krijg ik een afspraak met alle specialisten die ik ga krijgen (fysio, oefentherapie, etc.). Die specialisten in Lelystad zoeken vervolgens, samen met mij, de juiste specialisten in mijn omgeving, dan hoef ik niet steeds naar Lelystad.

Nog een lange weg te gaan. We wachten dus nog even af.